Stisknutím "Enter" přejdete na obsah
Zdroj: blunkorama (Unsplash)

Novotný se chystá na krvavý střet s Psychopatem Bejrem. Trénuje s Tysonem

Pavel Novotný přijal výzvu Aleše Bejra a v září se střetnou v ringu na galavečeru Clash of the Stars. I za pomoci videí s Mikem Tysonem plánuje během krátké chvíle překonat nedostatek techniky a kondice.

„Přijal jsem v noci v Ostravě výzvu Aleše Bejra do Clash of the Stars. Klasický box. Rád bych přidal nějakou sportovní hodnotu. Mám 3 měsíce. Chybí mi jen technika a kondice. Už jsem si stáhl Rocky 4 soundtrack. A koukám na YT na Tysona,“ komentoval Pavel Novotný přijetí výzvy na svém účtu na sociální síti X.

Musím přiznat, že mě dlouhodobě zaráží, že jsou lidé ochotní platit za tento typ zábavy, kde se utkávají proti sobě lidé z různých sfér showbyznysu. Jen si říkám, zda tohle má ještě něco společného se sportem, nebo je to prostě jen domluvená exhibice pro pobavení obyčejných lidí. Není totiž žádným tajemstvím, že lidem, kteří se profesionálně věnují zápasům MMA, je tento typ zábavy skutečně proti srsti a někteří to dokonce označují za dehonestaci samotného sportu.

Proč takové show vznikají a proč mají lidé potřebu takto exhibovat? Možná je to tím, že v dnešní době, kdy se každý snaží zaujmout a stát se známým, je potřeba neustále překračovat hranice a šokovat. Zápasy celebrit jsou ideálním prostředkem k tomu, jak dosáhnout skutečně velké pozornosti. Diváci touží po neobvyklém a kontroverzním obsahu, který jim poskytuje vzrušení a zároveň jim dává možnost sledovat své oblíbené, či nenáviděné osobnosti v situacích, ve kterých by je jinak neměli šanci vidět.

Je to ovšem také otázka autenticity. Lidé jsou fascinováni tím, jak se někdo známý z jiného prostředí postaví před výzvu, která je mimo jeho komfortní zónu. Jenže na druhé straně právě ona přetvářka, a touha po slávě za každou cenu, vedou právě k tomu, že se z těchto zápasů stává jen další inscenované představení bez skutečné sportovní hodnoty.

Věřím tomu, že pro profesionální zápasníky může být tato situace frustrující. Celý život se věnují tvrdému tréninku, disciplíně a pilují techniku, aby dosáhli úspěchu v tomto náročném sportu. Když pak vidí, jak se jejich sport zneužívá pro rychlou a jednoduchou zábavu, cítí se právem dotčeni. Takové zápasy neodrážejí tvrdou práci a oběti, které jsou nezbytné k dosažení úspěchu v MMA nebo boxu.

V tomto případě je však nutné si položit otázku, co od podobných událostí vlastně očekáváme. Chceme skutečný sportovní výkon, nebo jen další formu reality show? A kde leží ona pomyslná hranice mezi sportem a pouhou zábavou? Možná je to jen další krok ve vývoji moderního mediálního světa, kde se hranice mezi těmito dvěma kategoriemi stále více stírají.

Zdroj: Sociální síť X

Buďte první! Přidejte komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mission News Theme od Compete Themes.